Parkourculture logo

Kom meer te weten over ons

Parkourculture wordt gerund door een hecht vriendenteam uit Amersfoort met een enorme passie voor de sport. Samen willen wij ervoor zorgen dat de freerun cultuur word overgedragen naar de volgende generatie. We zijn dagelijks bezig met het onderzoeken van de freerun wereld, zo kunnen wij altijd de nieuwste trends met de community delen. Parkourculture is toegankelijk voor iedereen. We creëren een veilige en leerzame omgeving waarin we elkaar nieuwe tricks leren. Hieronder vertellen we allemaal wat over ons zodat jullie ons alvast leren kennen.

Nominatie beste sportaanbieder 2022

Parkourculture is in het afgelopen jaar genomineerd voor de beste sportaanbieder van heel Utrecht. Met ongeveer 900 sportaanbieders door heel Utrecht mogen wij als sportclub ontzettend trots op zijn dat wij bij de laatste drie zijn geëindigd. Met deze razend populaire en groeiende nieuwe urban sport hebben wij onze culture ook onder de aandacht weten te brengen binnen de regio Utrecht. Met dank aan alle leden, ouders en enthousiastelingen kunnen wij door deze nominatie de sport in de toekomst tot nog een hoger niveau brengen. Samen zorgen wij er elke dag voor dat alle kinderen in Utrecht de mogelijkheid krijgen om te kunnen sporten en kennis te maken met freerunning. We blijven streven naar een professionele, leerzame, speelse en bovenal een gezellige sportclub, waarbij kennismaking en de culture op één staan.

portret foto
Mijn naam is Sylvain Leupen en ben 20 jaar oud. Ik ben een fanatiek beoefenaar van de sport freerunning. Ik train al 9 jaar lang binnen de Nederlandse freerun community. En ben altijd bezig met het bedenken hoe we deze sport zo goed mogelijk kunnen overbrengen op de toekomstige freerunners. Daarom ben ik hoofdzakelijk bezig met de lessen voor Parkourculture. Benieuwd naar mijn verhaal? Klik dan op mijn foto.
Mijn naam is Leon van der Zouwen. Ik train nu 3 jaar in de Parkourculture scene en vind het leuk om mijn passie te delen met andere freerunners. Ik ben voornamelijk bezig met het ontwikkelen van ons YouTube en Instagram account. Zodat we alle content kunnen delen met iedereen. In de toekomst zal ik ook lessen gaan verzorgen voor Parkourculture. Klik op mijn foto voor een aantal coole tricks.