Ervaar bij Parkourculture de freerun cultuur: ongedwongen samenzijn, samen leren en samen lekker bewegen. Het freerunnen van buiten halen wij naar binnen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden gebruiken wij de vijf F’s: Fun, Friendship, Freedom, Fitness en Fulfillment. Dit zijn namelijk de belangrijkste kernwaarde om een goede freerunner te worden. Tijdens de lessen gaan we samen aan de slag en betrekken wij deze kernwaarde om het beste uit de les te halen, op deze manier ervaar je hoe het is om een echte freerunner te zijn! Bij Parkourculture stomen we je tijdens de binnen lessen veilig klaar voor het echte werk buiten.

Onze slogan zegt het eigenlijk al.. Wat wij willen is niet een standaard freerunles aanbieden, wantja een beetje onderzoek doen en je kunt een lesje geven. Wij van Parkourculture geloven er in dat we met freerunning maatschappelijke impact kunnen maken op scholen en bij de leerlingen. Maar hoe maak je nou maatschappelijke impact? Wat wij willen doen is samenwerken met scholen en rond de tafel gaan om hun kernwaardes en visie te mengen met freerunning. Hoe kun je ervoor zorgen dat we altijd netjes zijn tegen elkaar? Hoe help ik iemand? Hoe weet ik wanneer ik moet stoppen? enzovoort enzovoort.

Lessenreeks op maat

In dit traject in samenwerking met de scholen gaan wij dus aan de slag met een lessenreeks die op maat in bedacht in opdracht van de school waarbij de kernwaardes terug komen. Als er bijvoorbeeld focus ligt op het samenwerken dan zal de les dus bestaan uit opdrachten waarbij we gaan freerunnen, maar ook moeten samenwerken. Een mooi voorbeeld hiervan is elkaar vangen voor een achteruit salto tegen de muur.

Wilt u ook met ons samenwerken en maatschappelijke impact maken? aarzel niet een stuur een bericht.